Ιστορικά

Ιστορικά

  • Το ΄΄Santorini Jazz Festival΄΄ είναι το λογότυπο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, που βρίσκεται στη Σαντορίνη και έχει σκοπό την οργάνωση, παραγωγή και προώθηση συμβάντων που αφορούν στον πολιτισμό. Στις προτεραιότητες της εταιρίας, ανήκουν πολιτιστικά δρώμενα που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Σαντορίνη, αναδεικνύοντας παράλληλα τόσο τις πολιτιστικές δυνατότητες όσο και τις φυσικές ομορφιές του νησιού.
  • Έδρα της εταιρίας, είναι ο θερινός κινηματογράφος “ΚΑΜΑΡΙ” που βρίσκεται στο χωριό Καμάρι της Σαντορίνης. Η ύπαρξη αυτού του χώρου όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις, αποτελεί ζωτικό παράγοντα στην πολιτιστική ζωή του νησιού τα τελευταία χρόνια και σημαντικό πλεονέκτημα για τους σκοπούς της εταιρίας, καθώς κατά γενική παραδοχή, πρόκειται για έναν από τους αρτιότερους και ομορφότερους θερινούς κινηματογράφους στην Ελλάδα.
  • Το Santorini Jazz Festival, ξεκινώντας την δράση του το καλοκαίρι του 1997, έχει επιτυχώς πραγματοποιήσει τέσσερα Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής, με συμμετοχή δεκαοκτώ συνολικά συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδώσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, δύο μουσικά CDs με ζωντανές ηχογραφήσειςκαθώς κι ένα Video CD με στιγμιότυπα από τα δύο τελευταία Φεστιβάλ. Ακόμη, έχει οργανώσει θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις θεάτρων Μαριονέττας.
  • Το Φεστιβάλ είναι ήδη θεσμός που υποστηρίζεται από τον Δήμο Σαντορίνης καθώς και από Επιχειρήσεις – Χορηγούς από την Σαντορίνη και την Αθήνα και προσελκύει τους φίλους της σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  • Η επιτυχία των τριών προηγούμενων Φεστιβάλ, η άψογη οργάνωση, η συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και συγκροτημάτων, το καθιστούν ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ στην Ελλάδα, ενώ η φήμη του έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και καλλιτέχνες από όλες τις ηπείρους έχουν δείξει ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμά του.
  • Με στόχο την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης αλλά και την παραπέρα ανάδειξή του σε Πολιτιστικό Γεγονός με Διεθνή Απήχηση, το Φεστιβάλ αναζητά κάθε πιθανή συνεργασία σε επίπεδο Προώθησης των Εκδηλώσεων, Χορηγιών, Διαφήμισης κ.ά

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!